MARKA KüLTüRü - AN OVERVIEW

marka kültürü - An Overview

marka kültürü - An Overview

Blog Article

Bu nedenle değişkendir. Dünün ihtiyaçları ile bugünün ihtiyaçlarının farklılaşması dolayısıyla, eski kültür ve yeni gelen kültür arasında çatışmalar yaşanır.

Genel kültür, her toplumun sahip olduğu ve sadece kendine has olan özelliklerini içermektedir. Alt kültür ise toplumun genel kültür unsurlarını paylaşan fakat bunun dışında kendini toplumdaki diğer gruplardan ayıran değer, norm ve yaşam biçimleri olan grupları kapsamaktadır.

Başarılı bir marka oluşumu sağlayan firmalar, ürün hattını kolayca genişletme fırsatına sahip olur.

O nedenle de marka kavramını tek bir kavramla eşdeğer tutarak açıklamak gibi bir sınırlılığımız yahut zorunluluğumuz yok. Şimdilik read more yaptığımız şey büyük resmi tamamlamaya çalışmak. O yüzden devam edelim.

Firma marka tescili ile taklitlerinin ithalat ve ihracatının engellenmesi için gümrüklere kolayca başvurabilir.

"Marka Yönetimi" başlığı altında, katılımcılar bir markanın nasıl yönetileceğini, marka alanları ve markanın gelişim aşamalarını detaylı bir şekilde inceler.

Belki logosu, belki harika tasarlanmış ambalajı belki de size hissettirdiği mutluluk ya da korku. İşte zihninizde canlanan tüm bunlar marka kimliğini oluşturur.

Marka kültürü, bir şirketin iş yapma şeklini de etkiler. Çalışanların davranışlarını, müşterilere nasıl davrandıklarını ve toplumla nasıl etkileşime girdiklerini yönlendirir.

on-line structureı sayesinde, katılımcılar kendi zamanlarında ve kendi hızlarında öğrenme esnekliğine sahiptirler. softwareı başarıyla tamamlayan her katılımcı, sektörde tanınan bir yeterlilik kazanarak marka yönetimi alanında önemli bir advertisementım atmış olur.

Marka üzerindeki hakları korur, izinsiz kullanımı engeller ve marka ihlâlleri karşısında hukuki koruma sağlar.

Akılda Kalıcı: Görsel bir etki yaratın. (Apple’ı düşünün: brand o kadar akılda kalıcı ki, ürünlerinde isimlerini değil, sadece logoyu içeriyor.)

“Marka; bir teşebbüsün mal veya hizmetlerini bir başka teşebbüsün mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir.”

Sunulacak ürün veya hizmetin başarılı bir grafiğe sahip olmasının altında marka yaratma stratejileri yatar. Bu nedenle marka yaratma faaliyetleri pazarlama çalışmalarının ilk sırasında yer alır.

Markanın belirlenen değerlerine göre işe alımın gerçekleşmesi gerekir. Marka kültürü her bir birey tarafından da içselleştirilmesi gereken bir konudur.

Report this page